Vad ska man göra idag ?

28 februari

Jag är inte något Darin fan i vanliga fall men i melodifestivalen finns det inte någon låt som kan mäta sig med hans. Jag hoppas verkligen att han tar hem allt. Min andra favorit är Crucified Barbara... Vi får väl se om jag har rätt. Jag håller tummarna!

Jens ska jobba så vi får underhålla oss själva idag. Jag har bakat cheesecake så det blir fika senare i kväll, man måste ju vänta så länge. Idag börjar trappan renoveras. Just nu är den i hemsk furu, men den ska bli vitlackad. Det kommer göra stor skillnad i huset. Nästa projekt är badrummet, men det är dyrt, så det får verkligen vänta.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hur får jag länkar att länka?

27 februari

Jag håller på att bli galen... Man ska alltid försöka själv innan man ber om hjälp men ibland blir det väldigt fel. Jag hade länkar från början men råkade radera någon kod så nu länkas det inte till webbsidan längre. Att man inte "paid more attention at class" :) Det blir nog rätt någon gång i framtiden...




Nu till lite mer allvarliga saker. Det blir bara jobbigare och jobbigare att prata med mamma, jag får föra hela samtalet. Min mamma har en sjukdom som heter "demens/alzheimer" och det svåraste symptomet mamma har är att hon har svårt att få fram ord. Hon blir 53 i år och är bland de yngre som har den här sjukdomen i Sverige, vilket gör det ännu jobbigare. Jag har ju haft min mamma i alla år jag har behövt henne, men Leon kommer ju inte att ha en fullt fungerade mormor. Hon bor i Linköping och jag i Bålsta (5 mil norr om Sthlm) vilket även gör att vi inte kan träffas så ofta. Det är väldigt tragiskt men sånt är väl livet i bland. Men visst känns det orättvist!

De vanligaste symtomen och tecken vid Alzheimers sjukdom är:
• Smygande debut och långsam försämring
• Tidiga minnesbesvär
• Svårt att lära nytt
• Svårighet att bedöma avstånd och storlek med synen (visuospatial förmåga)
• Svårighet att utföra samordnade rörelser
• Svårighet att känna igen och tolka olika sinnesintryck
• Talrubbning – svårt att utrycka sig i tal
• Vid sidan om dessa symtom kan känslo- och beteendemässiga symtom förkomma mer eller mindre uttalat.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Superman & Stinky...

Senaste inköpen till min busunge :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Världens bästa killar...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag försöker vinna en fotografering...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredagsmyyyyyys...

26 februari

Ja
, idag är det fredagsmys. Leon vaknade kl 4 i morse men jag fick som tur han att somna om till kl 8. Jag har sovit dåligt ett par dagar även fast bebis har varit väldigt duktig. Kanske för att jag har mycket att tänka på? Ekonomi, nytt boende, gravid, vad ska jag göra med mitt liv, ska jag bara vara mamma? Man blir ju inte yngre...

Jag har sån himla träningsvärk idag, främst i magen. Det är ju positivt men lite jobbigt :) Idag hinner jag inte med någon träning, men ska försöka imorgon. Jag åt inget godis i går i alla fall, bara 2 bullar :( Ja, ja men man kan ju inte överge allt då tror jag det blir för jobbigt och så kanske man ger upp.

Jag ska försöka övertala Jens att åka och titta på cyklar idag på vägen hem från stan. Jag vill kolla på någon med korg och med cykelstol till Leon. Jag antar att man måste kolla så den passar på pakethållaren. Alla cyklar kanske inte kan ha en barnstol? Det ska bli kul att ta en cykeltur i vår/sommar med lillkillen där bak. Vi kan ta oss ner till Bålsta centrum och äta en glass. Jag skulle tro att det tar ca 30 min??? Nej, jag vet faktiskt inte. Vi går på ca 50 min. Skit samma, det ska bli mysigt i alla fall.  

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Vardag...

25 februari

Idag har det verkligen varit en riktig vardag. Det är min tur att laga mat, det blir Stinas kyckling och ris. Jens betalar räkningarna och bebis leker. Han övar mest på att stå och gå själv, sååååå duktig. Ibland har man sådana dagar när allt bara flyter på och man gör det man ska. Min nya vardag innehåller dock träning och det har jag hunnit med idag.

I morgon är det fredag, vilket betyder familjedag i vår lilla familj. Jens tar ledigt och umgås med oss hela dagen, mysigt! Imorgon ska vi hälsa på mitt förra jobb, Hard Rock café. Det ska bli kul att se om det är någon man känner igen som jobbar kvar. Sen ska vi åka till badhuset och plaska lite. Kvällen blir nog lugn, tv/film och god mat. I morgon är det Jens tur :)

Faan, jag blir så ¤%%&&# irriterad. Jag försöker lägga till saker i bloggens design, men jag fattar inte hur, och jag blir så arg. Typ widgets, bloglovin m.m, jag hatar alla koder. Kan nån hjälpa mig?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1527010/mrshansson?claim=n82z45hsyfc">Följ min blogg med bloglovin</a>

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Åh, vad jag älskar denna lilla varelse...

24 februari

Dagens lycka är att komma in till min lilla älskling på morgonen och få världens störst leende. Spelar ingen roll hur trött man är, man bara smälter :)
Det är en obeskrivlig känsla att bli mamma, men enligt mig är det meningen med livet. Det finns inget som kan jämföra sig med mitt barn. Jag älskar honom mer än mig själv, han är viktigare än mig, han kommer före allt annat. Hans välmående får mig att må bra. Att bara titta på honom utlöser 100 olika känslor...


Detta skapar dock en fruktansvärd oro och ett enormt kontrollbehov. Man har en "mat och sov klocka" inställd i hjärnan från den dagen ens barn föds. Min bebis är ju helt beroende av mig. En sak jag diskuterade med min pappa, Leons morfar, var att jag slänger kläder som har fått fläckar som inte går bort. Han tyckte jag var knäpp och väldigt oekonomisk. Men jag tänker:  Jag sätter ju inte på mig kläder som har fläckar, så varför ska mitt barn göra det. Vad tycker ni?

Så veckans tips blir att tyvärr inte köpa vita bodys/tröjor.

Ok
, Leon tog sina första steg förra veckan. Och nu går det bara bättre och bättre. På Minipigan här om dagen gick han ett par meter med stöd av ett lillfinger. Så jag tippar på att han går innan 11 månader. Det var då jag gick läste jag i "min första bok"
Jag är otroligt tacksam att min mamma tog sig tid att göra den boken till mig när jag var liten. Den läser jag säkert igenom en gång om året :)



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fy, vad jag är trött på snön!

23 februari

Idag ska jag till tandläkaren för att laga en tand. Det är hemskt! Jag förstår folk som vägrar gå dit, det gör ju så ont. Det här är tredje gången jag lagar så jag får väl skatta mig lycklig att jag inte behövt fler gånger.

Vi var jätte duktiga att skotta både fram och baksidan igår, men när jag tittade ut i morse så såg det likadant ut, kul!

Idag har jag också haft sovmorgon, Leon vaknade inte förrän kl 9...

I eftermiddag ska vi baka bullar så vi har i frysen när det kommer folk på besök. Vi ska ju ha kalas inom en snar framtid. Men vem lurar jag egentligen :) Dem kommer ju vara slut om en vecka...

Måste nog ta mig en titt i Leons mun idag igen, han har alla symptom på tandsprickning. Han har ju fått 2 tänder, min lilla tandlösning. Alla Leons kompisar, både äldre och yngre, har fler tänder. Inte för att det gör något men allt nytt i utvecklingen är ju spännande.

Alla småbarnsföräldrar som inte har uppptäckt den fantastiska salvan Miniderm, använd den, funkar väldigt bra under blöjan. Skippa pudret!



I kväll är det bygglov. Enligt mig är det det bästa inredningsprogrammet. Matte är väldigt duktig ;)
Roomservice och Simon & Tomas är också väldigt bra men deras inredningsprojekt är oftast väldigt överdrivna. Många rum skulle jag inte klara av att ha hemma :) men det ser ju snyggt ut på tv.







Nu
har vi bakat bullar, det blev gött!



före

efter :)

Idag vart det middag hos svärmor, thaiwok med ris. Leon fick leka av sig med kusin Samuel, så nu är han helt slut. Vi försöker underhålla honom så han inte somnar. Vi ska mysa lite innan läggdags.
Sen blir det bygglov och pistagenötter...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag ser dig...

22 februari

Igår var Ikbal här och hjälpte mig med min nya design. Jag tror att han hittade någon färdig mall, men fint blev det tycker jag i alla fall. Det finns däremot massor jag måste fixa på egen hand så vi får väl se hur det går. Koddjungel!!!
Är det någon som vill hjälpa mig så -feel free to do so-...

Igår skjutsade vi Leon till farmor och så gick vi äntligen på Avatar. Jag vet inte om det var så att jag hade för höga förväntningar, den var ju bra, men inte fantastisk. Början var lite rakt på, filmen var för lång, men absolut en bra film.

Vi han gå en stund i gallerian först och jag lyckades flörta till mig en ny mascara. Lancôme virtuose blev det efter mycket om och men. Det verkar säkrast att hålla sig till det bästa :) Det är bra att ha med sig Jens för han säger alltid att jag ska köpa saker som jag vet är bra istället för att snåla och bli besviken. ♥ dig!

Vi har varit på jakt efter en resväska till Leon inför Maltaresan. Jag vill ha en med hårt skal eftersom vi ska ha med barnmat osv. Men dem flesta är ju svindyra. Hittade en på Claes Ohlsson för 699kr, den verkade vettig så det kanske blir den. Vi passade även på att köpa sommarkläder till Leon som jag slog in till hans födelsedag, han ska ändå inte använda dem förrän på Malta. Han ska få allt min lilla plutt! Bortskämd? nej, bara väldigt älskad.

Idag ska vi nog till Minipigan om lillkillen vill det, han sover nu. Men annars blir det väl att försöka att inte frysa ihjäl. Nu räcker det! Inatt när vi kom hem så gick det inte att få upp dörren och sen när vi fick upp den gick det inte att låsa. Svärmor sa att den kan ha "skiktat" "svällt" typ nått sånt, eftersom det är så kallt, -23 för tillfället. Det blir en till trevlig elräkning med andra ord. Ni som funderar på att flytta till hus, tänk på driftskostnaderna.

Nu har vi kommit hem från Minipigan. Det var Leon och 4 tjejer :) Han fick sin första puss, det var så gulligt. Det ska börjas i tid...




Det är kul att slänga ut allt som finns i lådan...



Nu ska vi bada. Leon har kletat mat i håret...

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Här och där, hit och dit, vad händer egentligen?

20 februari

Ja, idag fick jag sovmorgon. Men självklart vaknade jag så fort jag hörde Leon gråta. Jag vet ju att Jens klarar av att ta hand om vår son men jag kommer nog alltid tro att jag gör det bättre :) Är det modersinstinkten?

Vilket fall som helst så verkar Leon vara tillbaks på banan efter en vecka av dålig aptit och allmän oro i kroppen. I två dagar har han ätit upp allt som har getts, sovit 2,5 timmars förmiddagslurar och varit allmänt underbar som bara han kan...

Jens är och jobbar, äntligen! Han har varit sjuk i nästan 2 veckor... Förkylning som övergick till matförgiftning. Det var synd om han :(

Leon möblerar om i hallen och jag gläpper på kontrollen. Det finns inget att se. Men ikväll blir det melodifestival :)
Leons gudfar Ikbal kanske kommer och hälsar på och då ska jag passa på att anlita honom att göra en egen bakgrund till min fina blogg. Nu har jag ju en färdig mall. Han är ett datageni :)

Åh, vad jag är hungrig. Sitter och väntar på att Jens ska komma hem med mat. Ikbal är här och ska förhoppningsvis hjälpa mig med bakgrunden till bloggen. Nu börjar melodifestivalen!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

blond or not blond???



Nu är jag brunett, men jag ska göra slingor i omgångar och kanske om ett år ha min vanliga hårfärg igen :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

bebiskläder till pojkar

Jag hoppas att nästa bebis blir en flicka, för det finns så himla mycket mer kläder till flickor. Allt i från tuffa leggins till söta klänningar i olika färger. När man ska handla till pojkar blir man mer begränsad. Just nu är vi inne på bamsekollektionen från Lindex. Men jag i alla fall letar efter lite tuffare kläder till Leon. Lindex har enligt mig dock bra kvalitet på barnkläder, bättre än HM. Men HM har lite tuffare. Kappahl och Åhlens har för lite... Handla på nätet är svårt för man vet inte hur storlekarna är. Lindex strl 80 är större än HMs strl 80. Bra att veta! 

Lindex.com/se


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Schlager?

För det första så har jag sett schlagerfestivalen sen jag föddes. Mamma hade alla år på vhs :) Men i år vet jag inte vad som hände. Det var lördag och jag undrade vad jag skulle titta på och av en slump gläppde jag till 1:an. En glad överraskning!

Har det pratats mindre om schlagern i år? Är jag inne i någon bebisdimma? Har hört att det finns. Eller?

I alla fall... Jag tycker inte att det har varit särskilt bra hitills. Salem Al Fakir är väl den ända låten som har lite sting. Saades låt lät ju exakt som ett plagiat. Kommer inte på vilken? Ola, kom igen nu... Andreas, nej. Det här är ju min smak, men det har inte varit spännande låtar i alla fall. Jag tycker Pauline skulle gått till final. Lindas låt skulle passa i Turkiets tävling :) Men den lär ju spelas på dansgolven i sommar.

Vi får väl se hur det blir denna lördagen?

Igår var den bästa lördagstävling tycker jag. Men Darin var ju i en klass för sig! Crucified Barbara var en frisk fläkt, det var kul att dem gick vidare. Om Darin vinner finalen tror jag vi har en stor chans att ta hem allt...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kungligt bröllop

Ok, men vem bryr sig egentligen? Grattis till dem. Men är deras bröllop viktigare än någon annans? Kommer deras bröllop påverka mig eller er på något sätt? Nej, troligtvis inte...

Jo, jag har hört att de i Sthlms området ska skatta mer så att kungafamiljen får mer pengar till bröllopet... Kan det verkligen vara sant??? Det är skandal!





Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Malta, here we come!

Åh vad jag längtar. Den 2:a maj bär det av. Köpte en resa till Malta för hela familjen till Jens i 30-års present. Vi ska vara borta 4 nätter (jag tror det räcker för en första semester). Jag hoppas att Leon inte tycker de är jobbigt att flyga. Jag valde restider när han ska sova. Men han hinner ju precis fylla 1 år så han kanske sover andra tider då. Jag vill redan börja packa, måste inhandla nya sommarkläder till mig och Leon (efter min shoppingfria månad alltså).

Lindex.com/se

shop.hm.com/se


Vi ska bo på ett Hotell som heter Preluna Hotell & Spa...

Vi ska även passa på att hälsa på min fina Christina, som bor på Malta i en stad som heter Sliema.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Filmtips!

LAW ABIDING CITIZEN

Ett psykotiskt geni, fängslad för morden på sin frus banemän, hotar att starta en fruktansvärd mordvåg över hela staden om han inte släpps fri. Åklagaren, som vanligtvis brukar vara beredd att förhandla, står dock benhårt fast vid att inte vika sig denna gång. Och som på kommando börjar folk dö på fruktansvärda sätt runtom i staden, precis som fången hotat med. Situationen utvecklas till kaos och alla vill se åklagarens huvud på ett fat. I ren desperation inser han att det är de beslut han själv tagit som kan ha skapat denna sanslösa massmördare - och att han själv är den enda som kan stoppa blodbadet.

Moviezine.se

Grymt bra film, bland dem bästa på länge. Jag blev väldigt förvånad under filmens gång. Man trodde att det skulle hända nånting och så hände något helt annat, inte så förutsägbar...
Väl värd att se!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vårsnyggt!

Dem här får gärna inta min garderob...

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Mina hårförlängningar

Första gången flätade och sydde jag fast håret, troligtvis den mest skonsamma metoden jag har haft...

Det här gjorde jag i Thailand. Limmade fast håret.

Det här är också fastlimmat.

Dem gångerna jag har limmat fast håret har jag klippt bort det själv. Jag såg inte klok ut, med små toffsar som stack ut :) Nu har allt växt ut, men gud vad jag har förstört mitt hår...

Senast jag var hos frisören berättade hon att man kunde tejpa fast håret. Hon hade gjort det och hon var jättefin.
Håret skulle kosta ca 5000kr men man kunde använda det 3 ggr.

Måste verkligen rekommendera:

Raptis & Ahlgren - Hårvård & Espressobar
http://www.raptisahlgren.se/

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Honeymoon i Thailand september 2007

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Gulsot :(

Gulsot hos spädbarn

De vanligaste fallen av gulsot hos spädbarn är hos dem som är för tidigt födda, och då levern inte är fullt utvecklad. Den här typen av gulsot botas enkelt med ljusterapi, eftersom ljus hjälper kroppen att bryta ner bilirubin, ett ämne med väldigt stark gul färg, och som bildas när röda blodkroppar dör. Om levern är fullt utvecklad tar den normalt hand om bilirubinet, som utsöndras av gallan.

Andra anledningar till att barn får gulsot kan vara att barnet har fått för mycket blod (polycytemi), att de har fått blodutgjutelse mellan huden och skallbenet (kefalhematom), blivit smittade med hepatit eller att de har fått en infektion. Det kan även bero på att mammans bröstmjölk innehåller hormoner som försämrar barnets förmåga att bryta ner bilirubinet.

Att gulsot botas med ljus upptäcktes på 50-talet, då de barn som låg närmast fönstret i sovsalarna tillfrisknade snabbare än de som låg längre in i rummet, senare upptäckte man att ljuset från en glödlampa har lika bra effekt.

På grund av att spädbarn inte har lika fullt utvecklad lever som hos en vuxen är det svårt för dem att göra sig av med ämnet. Detta visar sig genom att spädbarnets hud och ögonvitor blir gulaktiga.

Att spädbarn får gulsot är så vanligt att det räknas som normalt, men alltför allvarlig gulsot som inte behandlas kan ge skador på hjärnan.

Det finns olika anledningar till att gulsot bildas hos spädbarn. En av orsakerna är att något som kallas ABO-immunisering, detta sker om mamman har blodgrupp O och barnet har blodgrupp A eller B. Mamman bildar antikroppar mot barnets blod som vandrar in till barnet via navelsträngen. En del av barnets röda blodkroppar går sönder vid motangrepp från antikropparna och då bildas bilirubin.

En annan orsak till gulsot är den så kallade Rh-immuniseringen. Rh (Rhesusfaktorn) saknas i blodet hos cirka 15 % av befolkningen, dessa personer kallas därför för Rh-negativa. Om den blivande mamman är Rh-negativ och fostret är Rh-positiv kan mamman vid sin första graviditet bilda antikroppar mot Rh-faktorn. Vid nästa graviditet kan mamman ha kvar antikroppar som via moderkakan når barnet. Numera kan man undvika Rh-immunisering genom att injicera Rh-negativa kvinnor med anti-D efter förlossningen, som förhindrar att immuniseringen sker.

minbebis.com

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dop 23 augusti 2009

Även detta en underbar dag!

God mat, bra underhållning och vackert väder...

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nya gästrummet

Nu är kontoret/gästrummet klart.
En ihopfällbarsäng blev en soffa/dagbädd, ett mycket ekonomiskt exempel på bäddsoffa...
Tyget är från ellos.se, jag tror det heter botanic nånting?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fixa vårfint, eller i alla fall förändra...

Om jag mår dåligt, så mår jag alltid mycket bättre av att förändra lite hemma. Det känns alltid ännu bättre om jag fyndar eller budgetrenoverar.

Det här fina tyget (Gunilla) är från Ikea och blev gardiner och kökshanddukar.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det känns som det var väldigt längesen :)

mammas lilllllla kille...

 

 
2 stolta morbröder



gammelfarmor
gammelfarfar
faster Linda
 Ännu en stolt morbror...
gudfar Ikbal
precis hemkomna från BB :) såååå liiiten

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Alla hjärtansdag middag...

pappa fick inte vara med på kortet...

Pappa fick inte vara med på bild :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

upp 16 kilo, ner 12 kilo, alltså 4 kilo kvar...

17 februari

Mmm, jag jobbar på det. Jag var på gymmet idag igen, det gick så där, men jag fick ögonbrynen färgade i alla fall:) Jag har övergett Herbalife, nu kör jag Allévo istället. Köpte chokladsmak idag, vi får väl se om det är gott. Min plan är 2 shakes och 1 lagad rätt/dag. Gym 2 ggr, simma 1 gång och förhoppningsvis 1 långpromenad i veckan. Innan semestern i maj ska jag väga max 60 kilo...

Ps. Om jag inte blir gravid igen Ds.


18 februari

Idag gick det verkligen inget bra :) Jag gick på bandet i 30 min, lite rumpa och mage, men sen åkte jag hem. Men jag var ju där i alla fall!!!

19 februari

Idag blir det ingen träning för det är fredagsmyyyyyyyyyyyyyyys!!!
Kanske lite familyrelax i badhuset? Vi får se vad familjen säger :)

Japp, det blev det... Vi badade och fikade, det var jättemysigt. Vi hade inte varit där sen innan jul så Leon hade glömt bort hur man simmade :) Men efter en stund släppte han sitt krampaktiga tag om min hals och började plaska.



20 februari

måndag tar jag nya tag... Håller mig inne och undan snökaoset.

22 februari

Hmm, jag vägde mig i morse. Och jag har gått upp ett halvt kilo. Men det kan ju bero på allt godis helgen bjöd på. Kanske den där bullen :)

Ok, men idag blir det gymmet, närmare bestämt nu!

24 februari

Ska försöka ta mig till gymmet idag igen... Men det tar emot genom att bara titta ut genom fönstret. Men om jag bara tar mig dit så känns det bra. Och när man väl är där är det bara att sätta igång.

Idag gick det bra, jag har ont i kroppen och det är ju positivt. Min nya idé är att gå varannan dag, får se om det funkar?

Mina chokladshakes fungerar fortfarande, har inte tröttnat än :)

25 februari

Det blev träning idag också, gud vad jag känner mig peppad och duktig. Gjorde av med ca 200 kalorier på bandet, men skrattade lite när jag kom hem och drack min shake och insåg att den innehöll 340 kalorier. Jens sa att man ska försöka hålla sig till att äta max 1500 kalorier på en dag. Träna och röra sig så mycket som möjligt och på så vis gå ner i vikt. Dock ganska sakta...

Jag läste här om dagen att man bara ska titta på tv ca 10 timmar i veckan, om det är mer betyder det att man rör på sig för lite. Jag ser verkligen på tv mer än 10 tim i veckan :)

Jag måste sluta äta så mycket godis, äter nästan varje dag. Jag tror jag är sockerberoende. Men om jag verkligen vill gå ner i vikt måste jag sluta. Jag ska också försöka minska på sockret i kaffet, från 2 till 1 bit i varje kopp. Det brukar ju bli 2 koppar om dan i alla fall.

9 mars

Ja, det är 4,5 kilo kvar. Har inte tränat på en vecka...

14 mars

Ok, nu gäller det.

Det är 6 veckor kvar till Malta och kilona ska bort. Nu är det hårdträning, fettförbränning och lite kalorier.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Smaskens!

Fryst Cheescake

3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl socker
200 g cream cheese/philadelphia ost
1 tsk vaniljsocker
digestivekex efter önskad mängd

Om man vill kan man även ha i ex, hallonsylt, limesaft, apelsinskal.
Men prova första gången naturell.

Fyll en form med digestivekex.
Blanda alla ingredienser tillsammans och se till att osten inte blir klumpig.
Häll i formen och ställ in i frysen, ca 4 timmar.
Ta fram cheescakeen en stund innan den ska serveras.
Garnera med kiwi...eller inte

Hoppas det smakar! 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Veckans tips!

Ett litet tips till alla er som tycker om att bada.
Häll i Natusan Bedtime oil (ganska mycket) man luktar gott och blir len som en bebis.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu har jag slagit vad med min man...

Jag ska inte shoppa under hela mars.

Men det finns ju undantag, om det är något nödvändigt. Som ex, till Leon eller om någon fyller år m.m.

Jag tänkte hålla er uppdaterade, tankar, känslor och om jag verkligen klarar det :)

18  feb
I går satt jag och tänkte vad jag skulle göra i en månad. Hur sjukt är inte det? Visst vi kommer att gå på Minipigan, fika, och ut och gå. Jag ska gymma, laga mat och baka :) Men sen då?
Det blir ju inga trippar till gallerior som nu brukar ske i brist på annat...
Lämna gärna tips på vad jag ska göra :) Känner mig väldigt oroad!

20 feb

Igår handlade jag 2st tröjor, men jag känner mig peppad inför mars... Det ska bli kul att spara pengar. I april fyller jag, Leon, Ludde, Elisabeth, Marie och Lina år, det lär ju kosta lite. Men Leon har ju fått ett nytt rum och sen har vi köpt en sandlåda med leksaker till som redan ligger i förrådet. Min födelsedag kommer att firas på Leons dag så det slår vi ju ihop. Jag önskar mig en cykel med korg och stol till Leon, så vi kan cykla lite i vår och sommar. Så det kommer att passa bra att spara in lite pengar.

9 mars

Nu börjar det bli jobbigt. Finns en del saker jag vill handla. Men inget som inte kan vänta till nästa månad. Har sett ett par svarta Vila-jeans jag ska köpa. En bäddfåtölj ska också köpas.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bröllop 11/8 2007

En underbar dag! Jag tror att det var den varmaste på hela sommmaren.
Här får ni ett litet urklipp, best of the best :)

 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Min gravidmage, från vecka 12 - 40...

v, 12v, 18v, 27v, 31v, 35v, 38v,40

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Barnvagnar

Herregud, vad trött jag är på barnvagnar. När Leon var 4 månader hade vi gått igenom 3st barnvagnar.
Jag började med att köpa en Kango på en nätbutik. Den var fin och verkade väldigt bra för priset, drygt 3000kr ink. tillbehör. När Leon föddes insåg jag dock det jag hade anat. Han skulle inte få plats särskilt länge i liggdelen. Den var jätte liten, han såg ihoptryckt ut.

Jag sålde den på blocket.se och bestämde mig för att köpa en begagnad.
Jag tittade väldigt länge och hittade till slut en Inglesina. Den var stor och jätte rymlig. Han låg som en kung!
Men... hjulen var så rangliga, vi fick åka till Babyland och pumpa dem 5 ggr på 1 månad. Jag var så arg!

Jag lyckades sälja även den på blocket.se. Jag tror man kan sälja vad som helst där :)

Jag åkte till Babyproffsen och frågde vilken barnvagn som var bäst, säkrast, minst reklamation m.m.
sen åkte jag till Babyland och frågade samma sak där och fick sammma svar.

Teutonia!!!
Så då köpte jag den, Mistral S.
Har varit väldigt nöjd, men den kostade ca 8000kr och det är 2 saker som redan har gått sönder. Det är inget som påverkar men det stör mig ändå.

Herregud, vad trött jag är på barnvagnar. När Leon var 4 månader hade vi gått igenom 3st barnvagnar.  Jag började med att köpa en Kango på en nätbutik. Den var fin och verkade väldigt bra för priset, drygt 3000kr ink. tillbehör. När Leon föddes insåg jag dock det jag hade anat. Han skulle inte få plats särskilt länge i liggdelen. Den var jätte liten, han såg ihoptryckt ut.    Jag sålde den på blocket.se och bestämde mig för att köpa en begagnad.  Jag tittade väldigt länge och hittade till slut en Inglesina. Den var stor och jätte rymlig. Han låg som en kung!  Men... hjulen var så rangliga, fi fick åka till Babyland och pumpa dem 5 ggr på 1 månad. Jag var så arg!    Jag lyckades sälja även den på blocket.se. Jag tror man kan sälja vad som helst där :)    Jag åkte till Babyproffsen och frågde vilken barnvagn som var bäst, säkrast, minst reklamation m.m.   sen åkte jag till Babyland och frågade samma sak där och fick sammma svar.    Teutonia!!!    Så då köpte jag den, Mistral S.  Har varit väldigt nöjd, men den kostade ca 8000kr och det är 2 saker som redan har gått sönder. Det är inget som påverkar men det stör mig ändå.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Leons djungelrum

I tidig 1 års present fick Leon ett nytt rum. Jag blev inspirerad av alla fina barnrum jag såg på nätet och bestämde mig för ett djungelrum. Det här är resultatet!

Försökte få med hela rummet...
Jag älskar Ikea, finns mycket grejer för fina barnrum...
Jag hittade en filt i en internetbutik som jag sydde om till en kudde.
Detta är en filt som jag beställde med brodyr och sydde om till en minneskudde på SagoBella.se

mysig men läskig...


Här ska vi sitta och måla och pyssla...

Min idé var att ha aporna som ett omfång till gardinerna, det funkade sådär...
Boink, världens bästaste butik...
Dem här aporna är från Wild republic, fungerar till det mesta. Här som dekoration samt gardinomfång.
Leons stora och goa kompis som vi köpte begagnad från blocket.se
Apan är köpt på blocket.se
Han kom från en liten flicka i Norrköping och nu bor han hos Leon :)
Så fort kameran kommer fram vill jag gärna vara med.
Gungsyrsan är från jabadabado. Leon fick den i doppresent av sin gudfars familj.

En mycket uppskattad lekplats i rummet. Ibland tror jag att det är roligare att krypa in och ut än att sitta och leka där inne.
Tält med bollar, gud så kul...




nya tältet från bestkids.se

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Välkommen till min nya blogg!

Jag föddes den 2 april 1982 i Linköping. Jag heter numera Matilda Hansson, innan hette jag Matilda Kindstrand Gerdin. Det var konstigt att heta något annat efter 25 år, men nu har jag vant mig. Jag är ju nästan som en ny person (fru och mamma) så ett nytt namn passar väl antar jag...

Jag tycker om att sjunga, inreda i mitt hem, shoppa. Jag kollar mycket på tv och film. Följer slaviskt alla inredningsprogram, Jens blir galen.

Här tänker jag skriva om min familj, mina intressen och mitt liv i allmänhet.
Jag skapar den här bloggen eftersom jag har så mycket tid över nu när jag är mammaledig :) 

Jag antar att man ska berätta lite om sin livshistoria, så här kommer de senaste 10 åren i korthet.

Jag träffade min man Jens i oktober 2001. Jag flyttade från Linköping till Bålsta och vi förlovade oss i Eiffeltornet september 2005. I augusti 2007 gifte vi oss och i april 2009 kom vår underbare son Leon.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()